Позиция на Националния съвет на Младежкото обединение в БСП по повод налагането

...
Позиция на Националния съвет на Младежкото обединение в БСП по повод налагането
Коментари Харесай

Позиция: БСП не е майка, а мащеха на своите младежи!

Позиция на Националния съвет на Младежкото обединяване в БСП по мотив налагането на мярка за партийно влияние " изключване " на млади социалисти от страна на Конгреса на Българска социалистическа партия:
На 11 февруари 2023 година се организира Заседание на 50-тия Конгрес на Българската социалистическа партия. На него, по предложение на делегата Таско Ерменков, беше наложена мярка за партийно влияние " изключване " на 14 членове на Българска социалистическа партия. Сред тях бяха 5 сегашни членове на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия, както и 5 някогашни членове на организацията, които неотдавна към този момент не са в младежка възраст.

Националният съвет на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия се афишира срещу изключването на тези членове на Българска социалистическа партия и упорства за преразглеждане на решението на Конгреса на Българска социалистическа партия в най-кратки периоди.
Сред изключените членове на нашата младежка общественост има хора със забележителни качества и политически опит, които и в този миг заемат разнообразни позиции в редица институции. Сред тях е някогашният ръководител на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия Николай Бериевски, някогашният зам.-председател на организацията Атанас Атанасов, най-младият общински консултант в сегашния Столичен общински съвет и някогашен ръководител на Градския съвет на МО в Българска социалистическа партия – София Петко Димитров, актуалният основен секретар на Община Перник Мартин Жлябинков, Ленко Петканин, ръководител на Градския съвет на МО в Българска социалистическа партия – София сред 2014 и 2018 година, Петя Михалевска, член на Народно събрание на Българска социалистическа партия, определена от същия 50-ти Конгрес на Българска социалистическа партия с най-голямо доверие от всички младежи, Петър Витанов, сегашен ръководител на делегацията на българските социалисти в Европейския парламент, Ралица Андреева, сегашен общински консултант в Община Перник, Ана Пиринска, член на Българска социалистическа партия, която до неотдавна беше част от МО в Българска социалистическа партия и неговите структури.
На последното съвещание на 50-тия Конгрес на Българска социалистическа партия тяхното участие в партията беше прекъснато без да им бъде дадена никаква опция да се защитят и да бъдат подложени на обективен развой. Без предизвестие, в последните минути на съвещанието, без да бъдат известени или предизвестени за това предложение, те бяха изключени от редиците на партия, за която са работили безрезервно и безкористно с години. Записите от съвещанието, налични в медийното пространство, демонстрират, че решението е взето със подозрително съществуване на кворум и още по-противоречиво броене на гласовете в залата, което сподели явна корист при калкулацията на крайния резултат.

Това деяние, подкрепено от огромна част от управлението на Българска социалистическа партия и персонално от ръководителя на партията госпожа Корнелия Нинова затвърди големия раздор сред управлението на партията и нейните млади членове, на които през последните дни бе преподаден " урок по смирение ". Посланието, което това решение утвърди измежду огромна част от младежите в Българска социалистическа партия, е, че смелостта да мислиш друго и да го заявяваш е недостатък. Според делегатите на това съвещание, дали своят вот " За " изключването на тези членове, дързостта да се бориш за това, в което вярваш, отстъпва пред комфорта да бъдеш харесван от мощните на деня. На същото това съвещание на Конгреса на Българска социалистическа партия водачът на партията показа в своята тирада, че със своите дейности и решения дава път на младите. Два часа по-късно тя и управлението на Българска социалистическа партия демонстрираха, че пътят на младите и несъгласните в Българска социалистическа партия води отвън партията, а в нея има място и развиване единствено за съгласните и послушните.
Българска социалистическа партия към този момент не е майка, а мащеха на своите младежи. Партията, която постоянно е била притежател на революционни и солидарни хрумвания, на противоречие с несправедливостите и обезпечена отбрана за всеки, се трансформира в партията, която санкционира разликите с политическа гилотина.
Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия се гордее с това, че сме организация, където разнообразни хора с разнородни отзиви могат без терзание от последици и гонения да дебатират за своите възгледи. В нашата общественост няма място за ненавист, санкции за свободата на изложение и дисциплинарни ограничения, наложени без обективен развой. За да може Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия да оцелее и да бъде кей на тези хрумвания на тъждество и взаимност, то има потребност от поръчител за правдивост, който беше нахално потиснат по време на това съвещание на Конгреса.
Призоваваме ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, управлението на партията и делегатите на 50-тия Конгрес на Българска социалистическа партия, които гласоподаваха " За " изключването на тези членове на нашата общественост, да преразгледат тази мярка и да поправят тази неприемлива неточност в най-кратки периоди.

 
 
 
13 Фев 202345713 Фев 202351513 Фев 202315113 Фев 202366813 Фев 202312613 Фев 2023326КоментариСред изключените членове на нашата младежка общественост има хора със забележителни качества и политически опит...13 Фев 2023 13:58ч.
и които са изцяло лишени от образование и дисциплинираност. На които им е невероятно да одобряват решението на болшинството и да го извършват, и затова са неспособни да членуват в социална организация. Или казано с две думи: толкоз млади, а към този момент вождове. А индианците не доближават.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Стига, бе!13 Фев 2023 14:02ч.
Не зная, до каква степен би трябвало да падне човек, с цел да продължава да поддържа този мафия. Свестните хора към този момент са отвън Българска социалистическа партия.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Следовница13 Фев 2023 13:58ч.
Корнела се поучи от Тиквата.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати По-полека13 Фев 2023 14:05ч.
Гнуста произтича от партийното управление. Не мога да обвинявам тези, за които това е отвратително.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати MM9313 Фев 2023 14:37ч.
След позорната коалиция с Политическа партия и Демократична България, лицемерното държание и предаването на българските ползи, НИКОГА повече за Българска социалистическа партия...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Кака Мара13 Фев 2023 14:51ч.
Затова пък ти си им татко несъмнено...:)))))))))))))))))))))
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Мина13 Фев 2023 14:52ч.
Имаше една парламентарна партия Българска социалистическа партия. До скоро тя беше даже на второ място и то с дребна разлика от първата. Издигна президент, който завоюва изборите и за втори мандат. Сега има една дребна група към Нинова, която назовава себе си Българска социалистическа партия. Но зад тая група към този момент не стои същият електорат. Тя към този момент няма никаква тежест- гледа да се присламчи към ръководещите, които и да са те.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Петър13 Фев 2023 15:44ч.
Витанов от дълго време се закле във честност на Станишев. Както и всички останали евродепутати на Българска социалистическа партия, и им стана неловко да поддържат мнението на партията майка - и за ИК, и за оръжията се приближиха изцяло до Политическа партия. Подишаха брюкселския въздух и не помниха защо са били определени. Европейци...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати КОКО13 Фев 2023 16:16ч.
Като са толкоз смели и се вършат на революционери и нападат конгреса на личната си партия със средствата на преврата, за какво не изчакаха една година и не започнаха да убеждават в правотата си членовете на Българска социалистическа партия и на изборите за началник на партията да се явят като почтени претенденти и да бъдат определени? Защото знаят че са негодни.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Всички тия13 Фев 2023 16:19ч.
са рожби на Станишев и го поддържат, като се пробват и вършат всичко допустимо да го повдигнат още веднъж на власт, бавно, бавно...А идеята на Станишев е доста елементарна и се знае от дълго време - стани да седна! Той не може да живее без да е отпред на властта. Но го знаем към този момент какво е направил във властта, стига толкоз!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати КОКО13 Фев 2023 16:22ч.
На партийните избори Нинова размаза водачите на тази креслива групичка и в този момент ги е боязън от вътрешно партийни избори и се борят за вътрешно партийни сделки.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Гражданин13 Фев 2023 16:36ч.
Моля мола, без да диктувате изискванията си, тъй като към момента сте никои!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати следователката да чете др.Маркс и останалите13 Фев 2023 16:36ч.
Ма Българска социалистическа партия не е следствена работа, не е нравствена полиция и не е селска вуйна да разнася злословия и интриги и да изключва тоя или оня.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Читател13 Фев 2023 16:37ч.
Важни са парите на бащите - добревия, гоцето и компания!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Помнещ13 Фев 2023 17:13ч.
Помня, че самата Нинова извади Р. Радев за претендент президент от нищото. И с цел да угоди на " алената жълтопаветна аристокрация, отраснала по почивните станции на Българска комунистическа партия " се съгласи Йотова да му стане вице. Изнамери няколко селски парторганизаии да предлагат Радев за Българска социалистическа партия да го удобри. Всички " списъки " бяха срещу. Нямало е никакъв Решетников, никакъв Първанов в първия миг. Но кой и го е предложил си мълчи. За което в този момент страда. Обикаляше всички градове да изяснява за какво би трябвало да е той. Но забавното е, че Радев подвъздействието на новата си жена обикаляше настрана. На Нинова трябваше да и светне лампичката, че летеца е елементарен за манипулиране. Основната неточност на Нинова е, че се доверява и доста хора на които заложи я предадоха. И в този момент същите тези хора ( Йончева, И. Христов (еврото), кмета на Перник, съвсем всички евродепутати от БСП) я упрекват, че била се " обкръжила " със свои хора. Ами по този начин е по белия свят. Работиш с доверени хора и се пазиш от изменничества. А Йотова не може да и елементарни за това, че е срещу Ист. спогодба тъй като е съавтор, Станишев също.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани07 Фев 2023107207 Фев 202399210 Фев 2023321107 Фев 2023840
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР